ÁRBOLES

ÁRBOLES

Aquesta pel·lícula és un document, una faula, una lliçó d’història i de cinema. Dividida en dos temps, el primer mostra les conseqüències de la colonització espanyola a Guinea, mentre el segon filma una conversa entre dos personatges que parlen del present, la crisi, l’atur. Què tenen en comú? Potser els arbres que no han deixat veure el bosc, el mite d’un passat falsament gloriós que ha acabat ran de l’abisme. Amb imatges enlluernadores, a mig camí entre el testimoni i la poesia, el col·lectiu Los Hijos ha aconseguit una de les pel·lícules realment importants de l’últim cinema espanyol.

* Estrena a Catalunya

AMB LA PRESÈNCIA DELS DIRECTORS

Natalia Martín

Natalia Martín

(Saragossa, 1982) Videoartista i docent, Martín és cofundadora del col·lectiu Los hijos juntament amb Javier Fernández Vázquez i Luis López Carrasco. El seu primer llargmetratge Los materiales, va guanyar el Premi Jean Vigo a millora directora al Festival Internacional Punto de Vista 2010.

FILMOGRAFIA

New Madrid (curt, 2016), Árboles (amb Los Hijos, 2013, D’A 2014), Circo (Amb Los Hijos, 2010), Los materiales (Amb Los Hijos, 2010)

Colectivo Los Hijos

Colectivo Los Hijos

Javier Fernández Vázquez (Bilbao, 1980), Luis López Carrasco (Múrcia, 1981) i Natalia Marín Sancho (Saragossa, 1982) formen Los Hijos, la filmografia dels quals no distingeix entre curts i llargs, documental i avantguarda, realitat i ficció.

FILMOGRAFIA

Árboles (2013), Circo (2010), Los materiales (2009).