ÁRBOLES

ÁRBOLES

Aquesta pel·lícula és un document, una faula, una lliçó d’història i de cinema. Dividida en dos temps, el primer mostra les conseqüències de la colonització espanyola a Guinea, mentre el segon filma una conversa entre dos personatges que parlen del present, la crisi, l’atur. Què tenen en comú? Potser els arbres que no han deixat veure el bosc, el mite d’un passat falsament gloriós que ha acabat ran de l’abisme. Amb imatges enlluernadores, a mig camí entre el testimoni i la poesia, el col·lectiu Los Hijos ha aconseguit una de les pel·lícules realment importants de l’últim cinema espanyol.

* Estrena a Catalunya

AMB LA PRESÈNCIA DELS DIRECTORS

Natalia Marín

Natalia Marín

(Saragossa, 1982) És cineasta, docent i part del col·lectiu de cine experimental Los hijos, juntament amb Javier Fernández Vázquez i Luis López Carrasco, que ha gaudit d’un ampli recorregut per festivals i centres d’art. La casa de Julio Iglesias es va estrenar a Locarno.

FILMOGRAFIA

La casa de Julio Iglesias (curt, 2018), New Madrid (curt, 2016, D’A 2018), Árboles (amb Los Hijos, 2013, D’A 2014), Circo (Amb Los Hijos, 2010), Los materiales (Amb Los Hijos, 2010)

Colectivo Los Hijos

Colectivo Los Hijos

Javier Fernández Vázquez (Bilbao, 1980), Luis López Carrasco (Múrcia, 1981) i Natalia Marín Sancho (Saragossa, 1982) formen Los Hijos, la filmografia dels quals no distingeix entre curts i llargs, documental i avantguarda, realitat i ficció.

FILMOGRAFIA

Árboles (2013), Circo (2010), Los materiales (2009).