ARI Y YONAY PASAN EL RATO

ARI Y YONAY PASAN EL RATO

Els moments en què no fem res, en què passem l’estona, poden ser els més productius. I així ho entenen Ariadna Onofri i Yonay Boix –aquest últim present al D’A 2014 amb Las aventuras de Lily ojos de gato– situant-se en aquesta ocasió darrere i davant de la càmera en un alegre exercici d’impudor cinematogràfic. Deambulant per la natura, feinejant en l’àmbit domèstic o lliurant-se a un plaer creatiu que no vol respondre davant de res ni davant de ningú, les imatges que tots dos aconsegueixen materialitzar són d’una puresa estranya, traspuen una sinceritat poc comuna que es va convertint lentament en una altra cosa, en una performance que parla de la nostra quotidianitat i alhora intenta anar més enllà, atrapar els misteris que s’hi oculten al darrere. Entre Jonas Mekas i Stan Brackhage, però alhora dotada d’una poderosa personalitat, ens trobem davant d’una de les pel·lícules espanyoles més atrevides i radicals de l’any.

Amb la presència dels directors

Ariadna Onofri

Ariadna Onofri

(Barcelona, 1988) Va estudiar cinema a l’ESCAC i arts escèniques a l’escola Nancy Tuñón. Té experiència en publicitat i documentals i ha treballat com a guionista a diferents programes de televisió. També és cineasta experimental i actualment desenvolupa el seu primer llargmetratge de ficció amb la productora Polar Star Films. És part de la productora Fósforo, de l’equip del cinema Zumzeig i cofundadora del col·lectiu Birdie Num Num.

FILMOGRAFIA

Ari y Yonay pasan el rato (2018), Cortex (curt, 2016), La llar s’acluca (curt, 2016), Francesc, a dinar! (curt, 2016), Yo amo tu guerra (curt, 2015)

Yonay Boix

Yonay Boix

Va realitzar el seu primer llargmetratge amb un pressupost gairebé nul i un guió mínim com a guia (Amanecidos, D’A 2012, codirigida amb Pol Aregall). El seu segon llargmetratge, Las aventuras de Lily ojos de gato també es va presentar al D’A 2014. Forma part de la cooperativa que gestiona el cinema Zumzeig de Barcelona i del col·lectiu Bride Num Num, amb el qual organitza tallers i projeccions especials de cinema amb reconeguts artistes i cineastes.

FILMOGRAFIA

Ari y Yonay pasan el rato (2018), Las aventuras de Lily ojos de gato (2013, D’A 2014), Amanecidos (2011, D’A 2012)