AS DUAS IRENES

AS DUAS IRENES

A partir d’una història vinculada a la seva família, el director Fabio Meira s’endinsa en la vida, els afectes i les tensions de dues famílies de classes socials contraposades al Brasil rural. Les dues Irenes viuen un estiu que marcarà les seves vides. Meira retrata com deixen enrere la innocència, i alhora ens regala imatges de gran bellesa dels trajectes en bicicleta entre els dos pobles, les escapades al riu, els primers amors i les sessions de cinema, que ens apropen i retornen a les sensacions dels estius de la primera joventut. Amb una fotografia extraordinària, una acurada composició dels plans, localitzacions memorables i un precís treball de les actrius, la pel·lícula explora la construcció de la identitat amb els jocs de miralls, reflexos i mirades, i oscil·la entre la lluminositat i el pes del secret, entre el tedi i la felicitat alliberada del temps calmat de l’estiu.

* Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema D’A

Premi a la millor òpera prima i millor fotografia a Guadalajara | Premi del públic a Valladolid
Estrena a Catalunya
Amb la presència de l'equip

Fabio Meira

Fabio Meira

(Brasil, 1979) Va començar a treballar en la indústria del cinema com a ajudant de direcció de Ruy Guerra, guanyador de dos Ossos de Plata a la Berlinale. Va estudiar a l’Escola Internacional de Cinema i Televisió de Cuba i va dirigir nombrosos curts i migmetratges abans de dirigir As Duas Irenes, el seu primer llarg.

FILMOGRAFIA

As Duas Irenes (2017), Novembro (curt, 2013), Hoje tem alegria (curt, 2010), Atlântico (curt, 2008), Dolores (curt, 2005)