AS MORTES

AS MORTES

Cristóbal Arteaga, que ja ens va visitar amb les sorprenents El triste olor de la carne (D’A 2014) i La declaración de los objetos (D’A 2017), torna ara amb un altre tour de force, un thriller immòbil, una intriga fantasmagòrica que té lloc en un poble petit on un misteriós crim desencadena tota mena de reaccions. Filmada en blanc i negre, tant bella com inquietant, As mortes és l’obra mestra desconeguda —ara per ara— del Nou Cinema Gallec.

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Cristóbal Arteaga

Cristóbal Arteaga

(Xile) Va estudiar Guió a la Universidad Católica de Chile i va realitzar diversos curtmetratges al seu país natal abans de viatjar a Madrid, on va estudiar Guió i Direcció a l’Instituto del Cine. El 2013 va realitzar El triste olor de la carne, estrenada a Karlovy Vary, projectada al D’A 2014 i guardonada a Sevilla. Ha dirigit cinc llargmetratges amb els quals ha recorregut desenes de festivals.

FILMOGRAFIA

As mortes (2019), La declaración de los objetos (2016, D'A 2017), Ave y nada (2015), Faro sin isla (2013), El triste olor de la carne (2013, D’A 2014)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Hlynur Pálmason

Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.

LOS LOBOS

Samuel Kishi Leopo

Els nens d'una família immigrada de Mèxic als EUA esperen que la seva mare torni de treballar mentre observen el seu nou i insegur barri des de la finestra i somien poder anar a Disneyland.