ATLANTIS

ATLANTIS

Valentin Vasiànovitx, productor i director de fotografia d’aquell hit del cinema ucraïnès que va ser The Tribe, s’asseu ara a la cadira de director amb aquest film distòpic que imagina un futur en què Ucraïna ha quedat destruïda després d’una guerra amb Rússia. El protagonista és un exsoldat amb estrès posttraumàtic que s’uneix a una missió per exhumar les víctimes de la guerra. Millor pel·lícula de la secció Orizzonti del Festival de Venècia.

Millor pel·lícula de la secció Orizzonti a Venècia, millor fotografia a Sevilla i Premi Especial del Jurat a Tòquio
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Valentin Vasiànovitx

Valentin Vasiànovitx

(Ucraïna, 1971) Graduat en Direcció de Fotografia i en Cinema Documental. L’any 2004 va ser guardonat amb el Premi del Jurat a Clermont-Ferrand pel seu curt documental Against the Sun, premiat també a Toronto. Va debutar en el llargmetratge amb el multipremiat documental Crepuscle. Com a director de fotografia destaca el seu treball a la reconeguda The Tribe.

FILMOGRAFIA

Atlantis (2019), Black Level (2017), Crepuscle (2014), Kredens (2013), Business As Usual (2012), Against the Sun (curt, 2004)

LA REINA DE LOS LAGARTOS

Burnin' Percebes

La història d'amor més trencadora del cinema espanyol recent la protagonitzen una mare soltera i un extraterrestre interpretats per Bruna Cusí i Javier Botet i dirigida pels Burnin’ Percebes.

HOMEWARD

Nariman Aliev

Una potent road movie en què un pare i el seu fill petit transporten el cadàver del fill gran, mort durant el conflicte entre Ucraïna i Rússia, per enterrar-lo a la seva regió natal, Crimea.

JESUS SHOWS YOU THE WAY TO THE HIGHWAY

Miguel Llansó

Una pel·lícula que juga amb diferents narratives, estètiques i gèneres al voltant d’una mena de ciència-ficció afrofuturista. Un Matrix en àcid.