AVA

AVA

Un prometedor debut el de la directora iranocanadenca Sadaf Foroughi. La directora s’inspira en els seus propis records adolescents al seu país d’origen i segueix les passes d’una noia de setze anys que a la rebel·lia pròpia de l’edat suma l’ambient opressiu que viu a casa i a l’escola, on es vigilen tots els seus moviments, es decideix sobre el seu futur sense demanar-li la seva opinió i es reprimeix qualsevol ànsia de llibertat i creativitat. Una coming-of-age que mostra com l’adolescència pot ser una càrrega molt pesada quan no tens espai per explorar la teva identitat i les dinàmiques de l’opressió es despleguen dins la pròpia família. La pel·lícula conté escenes sorprenents en el cinema iranià —tot i que estèticament segueix el cànon del mestre Kiarostami—, com quan mostra una escola femenina on les noies només es diferencien de les noies de les nostres aules perquè porten hijab.

FIPRESCI de la secció Discovery TIFF | Millor òpera prima i millor actriu secundària als Canadian Screen Awards
Estrena a Espanya

Sadaf Foroughi

Sadaf Foroughi

(Teheran, 1976) Directora, editora i videoartista iraniana establerta a Mont-real. L’any 2003 va participar al Berlinale Talent Campus amb el curt Why Democracy?. És coguionista, coproductora i actriu del llarg de Kiarash Anvari The Pot and the Oak (2017),  estrenat a la secció Bright Future de Rotterdam. El seu llargmetratge de debut, Avaes va estrenar mundialment al TIFF.

FILMOGRAFIA

Ava (2017), La dernière scène (curt, 2011), Féminin, masculin (curt, 2007), Une impression (curt, 2004), Why Democracy? (curt, 2003)