AYUDAR AL OJO HUMANO

AYUDAR AL OJO HUMANO

Aquesta sessió està formada per diverses peces curtes que podrien ser un llargmetratge, però que es presenten així, com a fragments d’un projecte obert que inclou un grup variat d’artistes. L’autoria és col·lectiva i es divideix entre Velasco Broca i el col·lectiu Canódromo Abandonado, assumint alternativament les funcions de direcció, guió i interpretació. Nuestra amiga la luna és un curt en 16 mm dirigit per Broca. Nuevo altar té guió de Julián Génisson i direcció de Broca. Dioses autonómicos és work in progress d’una sèrie breu de televisió codirigida a parts iguals per Broca, Génisson i Lorena Iglesias. I Pinocho, que va ser escrita durant el rodatge de Nuestra amiga la luna, tanca la funció amb el segell de Génisson, que també interpreta el sacerdot protagonista dels tres episodis anteriors. No se sap si una comèdia extravagant o una paràbola espiritual, o potser tot plegat, el conjunt és un trencaclosques misteriós que el D’A presenta per primera vegada íntegrament.

NUESTRA AMIGA LA LUNA
Velasco Broca | Espanya, 2016 | 15 min | Anglès, hindi | VOSE
Guió: Velasco Broca, Jesús Sáenz De Pipaón, Francisco J. Pérez
Intèrprets: Julián Genisson, Beatriz Lobo, Black Baba, Satish Kumar
*Estrena a Catalunya

Festivals i premis:
Millor curtmetratge a Màlaga

NUEVO ALTAR
Velasco Broca | Espanya, 2017 | 25 min | Espanyol
Guió: Julián Génisson
Intèrprets: Julián Genisson, Ramón Churruca, Nacho Vera, Andrés Gertrudix, Nacho Vigalondo, Daniel Terroba, Alejandro Maestro, Esperanza Palacios, Carmen Escalante, Isabel M. Delgado
*Estrena a Catalunya

DIOSES AUTONÓMICOS (Work in progress)
Julián Génisson, Lorena Iglesias, Velasco Broca | Espanya, 2017 | 22 min | Espanyol
Guió: Julián Génisson, Lorena Iglesias, Velasco Broca
Intèrprets: Julián Génisson, Lorena Iglesias, Aaron Rux, Velasco Broca, Javier Botet, Yolanda Solís, Joe Crepúsculo, Bárbara Mingo, Carmen Gómez, Miguel Vidal, Guillermo Llansó
*Estrena absoluta

PINOCHO
Julián Génisson | Espanya, 2015 | 9 min | Espanyol
Guión: Julián Génisson
Intèrprets: Lorena Iglesias, Julián Génisson, Aaron Rux
*Estrena a Catalunya

Canódromo Abandonado

Canódromo Abandonado

(Espanya) Julián Génisson, Lorena Iglesias i Aaron Rux són Canódromo Abandonado. Fa tres anys que fan vídeos d’humor obsessiu sobre l’estalvi, el cinema, el ball-espant, el llenguatge dels somnis o la medicina experimental. La tumba de Bruce Lee és el seu primer llargmetratge.

FILMOGRAFIA

Pinocho (2015), La tumba de Bruce Lee (2013)

Julián Génisson

Julián Génisson

(Madrid, 1982). Guionista i director de La tumba de Bruce Lee. Membre del col·lectiu audiovisual Canódromo Abandonado.

FILMOGRAFIA

Esa sensación (2015), Pinocho (2015)

Velasco Broca

Velasco Broca

(Amurrio, Àlaba, 1978) Es mou entre el gènere i l’experimentació, entre el cinema i la videocreació: Val del Omar fuera de sus casillas (2010), per exemple, és un petit assaig fílmic sobre el cineasta experimental José Luis Val del Omar.

FILMOGRAFIA

Nuevo altar (2017, curt), Nuestra amiga la luna (2017, curt), Dioses autonómicos (2017, curt), Val del Omar fuera de sus casillas (2010, curt), Avant petalos grillados (2007, curt), Las aventuras galácticas de Jaime de Funes y Arancha (2003, curt), La costra láctea (2001, curt), Kinky Hoodoo Voodoo (2000, curt)