BELMONTE

BELMONTE

Belmonte és un home de 43 anys que, quan no està immers en la creació del seu art, passa el temps amb la seva única filla, una nena de deu anys nascuda de la relació amb la que ara és la seva exdona. Ella està embarassada d’un altre home, fet que desperta en Belmonte un gran sentiment d’incomoditat; no pas perquè vulgui tornar amb ella, sinó perquè sent gelosia de la que ben aviat serà una nova realitat familiar per a la seva filla. Belmonte passa per una crisi personal, vagant per una Montevideo al·lucinada, i perdent-se sovint en el seu interior a través d’una narració fragmentada. Després d’obres tan aplaudides com Acné, La vida útil o El apóstata, Federico Veiroj entrega ara el que probablement és el seu film més depurat, tan misantrop com empàtic, i amb un humor fora de tota norma. Atenció al gran duo que formen Gonzalo Delgado -director d’art ara reconvertit en intèrpret i veritable autor dels quadres que pinta el seu personatge- i la debutant Olivia Molinaro.

Astor de Plata al millor guió a Mar del Plata
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Federico Veiroj

Federico Veiroj

(Montevideo, 1976) Va coproduir, escriure i dirigir tres llargs abans de Belmonte. El seu llarg de debut, Acné, va participar a la Quinzena de Realitzadors. El seu segon llarg, La vida útil, es va estrenar al Festival de Toronto. El apóstata va ser el seu primer film rodat a Espanya. Amb Belmonte va guanyar el Premi al millor guió al festival de Mar del Plata.

FILMOGRAFIA

Belmonte (2018), El apóstata (2015), La vida útil (2010), Acné (2008)

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

AMANDA

Mikhaël Hers

Vincent Lacoste ofereix una de les millors interpretacions de la seva carrera amb aquest drama emotiu sobre el dol i la França colpejada per la violència. Absolutament imprescindible.

ASAKO I & II

Ryûsuke Hamaguchi

El guanyador del premi del públic al D’A 2016 va passar per la secció oficial de Canes amb aquesta història d’amor juvenil que es va tornant cada cop més fosca i pertorbadora.