BÊTES BLONDES

BÊTES BLONDES

El primer llargmetratge de Maxime Matray i Alexia Walther és la gran sorpresa de la temporada del cinema francòfon. Disfressada de comèdia extravagant, Bêtes blondes ressegueix, a partir de la trobada entre una antiga estrella televisiva amb mala memòria i un jove militar que carreteja la testa decapitada del seu antic amant, els estranys camins pels quals ens porta l’amor i el dolor posterior per la seva pèrdua. El film recull l’herència del surrealisme tant en la seva concepció extrema del fet romàntic com per com abraça la vessant absurda i còmica de la mort, alhora que integra des de referències a les sitcoms dels noranta fins a escenes d’humor escatològic. Bêtes blondes es desmarca de la idea més rígida del cinema francès d’autor per enriquir aquest corrent actual de films queer -té els mateixos productors que Les garçons sauvages– que qüestiona velles categories i explora nous territoris.

Premi Circolo del Cinema di Verona a Venècia
Estrena a Espanya

Alexia Walther, Maxime Matray

Alexia Walther, Maxime Matray

(Suïssa, 1974) Walther va estudiar a l’Escola Superior de Belles Arts de Ginebra i Matray (França, 1973) va estudiar a l’Escola Superior Nacional D’Arts de Niça. Treballen plegats des del seu primer curt i han participat a festivals com el de Locarno i Venècia, on van guanyar el premi del públic Circolo del Cinema di Verona.

FILMOGRAFIA

Bêtes blondes (2018), Malfaisant (curt, 2013), Les Ambassadeurs (curt, 2012), L'Été (curt, 2008), L'Élan (curt, 2008), Twist (curt, 2006)