CANTARES DE UNA REVOLUCIÓN

CANTARES DE UNA REVOLUCIÓN

És possible filmar un musical polític? D’altres ja ho han fet abans -per exemple Jacques Demy a Una habitación en la ciudad– però no pensem que existeixi un intent ni tan sols semblant al que du a terme Ramón Lluís Bande a Cantares de una revolución. El cineasta xixonès és ja tot un clàssic al nostre festival, on ha estat present amb pel·lícules com El nome de los árboles o Escoreu, 24 d’Avientu de 1937, dues aproximacions precises a la memòria històrica a través d’un estil sobri i rigorós. Ara barreja la Revolució d’Astúries del 1934 amb una col·lecció de cançons populars interpretades per Nacho Vegas per aconseguir emoció reivindicativa en estat pur. I així aconsegueix construir un poema fílmic de profundes ressonàncies polítiques, on la veu i la guitarra de Vegas actuen com a contrapunt reconfortant del que va suposar aquell alçament obrer brutalment reprimit.

Sessió Teatre CCCB – Meet the Directors by

Premi Especial del Jurat a Xixón
Estrena a Catalunya
Amb la presència del director i la productora
Opta a: Premi del públic Premi Open ECAM Premi Movistar+ D'A

Ramón Lluís Bande

Ramón Lluís Bande

(Xixón, 1972) Cineasta, poeta, narrador i autor teatral, Bande és un dels principals noms de la no-ficció espanyola, juntament amb altres cineastes com Guerín, Lacuesta o Jordà. Ha dirigit clips musicals per a Nacho Vegas, Manta Ray, Mus, Viva las Vegas o Aroah, entre altres. És un dels directors insígnia del D’A, on s’han projectat moltes de les seves darreres pel·lícules.

FILMOGRAFIA

Cantares de una revolución (2018), Escoréu, 24 d'Avientu de 1937 (2017, D’A 2018), Aun me quedan balas para dibujar (curt, 2017, D’A 2018), Vida vaquera (2016, D’A 2017), El nome de los árboles (2015, D'A 2016), Equí y n'otru tiempu (2014), Llar (2014), Sangre (2010), Divina lluz (2003), El fulgor (2002)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH

Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky

Documental que segueix la recerca d’un grup de científics que investiga els profunds canvis provocats pel pas de l’ésser humà a la Terra.