CARACREMADA

CARACREMADA

“Caracremada”, sobrenom utilitzat per la guàrdia civil per referir-se a Ramon Vila Capdevila, reflexiona sobre la resistència llibertària al règim de Franco a través de qui va ser el seu últim guerriller en actiu. Quan l’any 1951 la CNT va decretar la retirada dels seus homes, Ramon Vila va romandre als boscos de l’interior de Catalunya per reprendre en solitari la seva lluita. Ramon, últim reducte de la vella resistència fundacional, es converteix en una ombra que és pura determinació, rebuig i lucidesa obsessiva, encarnació de la lluita inefable.

Lluís Galter

Lluís Galter

Nascut a Figueres el 1983, Galter va estudiar Comunicació Audiovisual a la UPF. Molts dels seus treballs han estat estrenats en televisió i seleccionats per a programacions a diversos museus europeus. Caracremada, el seu primer llargmetratge, es va presentar a la secció competitiva Orizzonti de la Mostra de Venècia, i també es va poder veure a l’última edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià.

FILMOGRAFIA

Exemple de l’agró (2007, curt), Berlin. Nova simfonia en 326 postals (2005, curt documental), Kapr (2005, curt documental)