CARELIA, INTERNACIONAL CON MONUMENTO

CARELIA, INTERNACIONAL CON MONUMENTO

Després d’Oleg y las raras artes —que al D’A 2016 ens va presentar un dels personatges més carismàtics de la no-ficció contemporània—, Andrés Duque torna a terres eslaves amb aquesta pel·lícula que revela la seva altra cara: la del detectiu històric, el narrador de relats ocults. Carèlia és una regió situada entre Rússia i Finlàndia on la cultura està desapareixent a marxes forçades. Per això, a partir de la seva commovedora amistat amb una família de la zona, amb la qual conviu i conversa, Duque es proposa desenterrar el passat: les purgues estalinistes i la repressió soviètica, però també els rigors creixents de la globalització. Filmant els detalls amb calma i comprensió, aquesta pel·lícula revela que altres formes de vida són possibles, que la naturalesa encara ens pot ajudar. I ho fa a través d’una narració captivadora, que barreja la dura realitat d’una tradició que s’extingeix amb la possibilitat de reviure-la des del cinema.

Estrena a Espanya
Amb la presència del director

Andrés Duque

Andrés Duque

(Caracas, 1972) L’obra de Duque se situa en la perifèria de la no-ficció espanyola amb un fort caràcter documental i assagístic. Entre el seu ampli palmarès destaquen el Premi Talents al D’A 2017 per Oleg y las raras artes, el Premi Ciutat de Barcelona per Ensayo final para utopía (D’A 2012) i el premi del públic al Festival Punto de Vista per Color perro que huye.

FILMOGRAFIA

Carelia: Internacional con monumento (2019), Oleg y las raras artes (2016), Una película recordada (2015, curt), Las manos de Nastasia (2015, curt), Primeros Síntomas (2015, curt), Ensayo final para utopía (2012), Color perro que huye (2011), No es la imagen es el objeto (2009, curt), All You Zombies (2008, curt), La constelación Bartleby (2007, curt), Landscapes in a Truck (2006, curt), Paralelo 10 (2005, curt), Iván Z (2004, curt)