CHIEN

CHIEN

Molta atenció a aquesta comèdia corrosiva que no deixa indiferent. El director de La comunidad de los corazones rotos dirigeix aqueta pel·lícula desesperada, radical i bastant pessimista que suposa un viatge al cor més corrupte de la humanitat. Protagonitzada per un intens Vincent Macaigne, un dels rostres habituals del cinema francès, a qui hem vist a Eden o La batalla de Solferino, i acompanyat d’una sorprenent Vanessa Paradis, la pel·lícula explica com un home decideix fugir d’una societat que sembla no acceptar-lo i passa a comportar-se literalment com un gos. Acabarà vivint com la mascota del propietari d’una botiga d’animals on els gossos viuen engabiats, sotmesos, i els que no, tenen un vida de patiment i moren. Una trama boja i destralera que denuncia la deshumanització en la societat contemporània i la part més fosca de l’ànima humana, amb tocs de comèdia surrealista que podria emparentar aquesta pel·lícula amb les comèdies negres de directors com Yorgos Lanthimos o Athina Tsangari.

Estrena a Catalunya

Samuel Benchetrit

Samuel Benchetrit

(França, 1973) Director de teatre, actor i guionista, aquest polifacètic cineasta es va donar a conèixer amb el seu primer llarg, Janis et John, que va guanyar el premi al millor guió de la secció World Cinema a Sundance. Els seus curts han estat seleccionats a Locarno. També és conegut per la seva adaptació autobiogràfica La comunidad de los corazones rotos, projectada a Canes 2015. Chien és l’adaptació de la novel·la escrita per ell mateix l’any 2015.

FILMOGRAFIA

Chien (2017), La comunidad de los corazones rotos (2015), Un voyage (2014), Chez Gino (2011), J'ai toujours rêve d'être un gangster (2007), Janis & John (2003)