COLO

COLO

Des dels anys noranta, quan ja va començar a fascinar-nos amb pel·lícules com Tres irmâos o Los mutantes, la filmografia de Teresa Villaverde corre paral·lela a la d’altres cineastes d’aquelles terres, a l’estil de Pedro Costa o Sandro Aguilar, que han convertit la cinematografia d’aquell petit país en una de les més interessants del moment. La seva última pel·lícula, Colo, mostra una família que viu el dia a dia de la crisi amb una angoixa creixent. Però Villaverde es nega a representar aquesta tragèdia des d’una perspectiva melodramàtica, ens estalvia les llàgrimes i es concentra en el comportament quotidià, gràcies a un estil contundent i precís. I ho sintetitza tot en vinyetes de gran potència estètica que van directes al cor del problema: un sistema polític implacable, capaç d’influir fins i tot en la manera com ens comuniquem o estimem.

 

Estrena a Catalunya

Teresa Villaverde

Teresa Villaverde

(Lisboa, 1966) Escriptora, directora i figura referent de l’Escola del Nou Cinema Portuguès (amb altres cineastes com Miguel Gomes i João Pedro Rodrigues). El seu debut Os Mutantes (1988) va guanyar a la secció Un Certain Regard de Canes, fet que li va donar reconeixement internacional. Els seus següents films, sensibles i propers a l’espectador, l’han convertit en una habitual dels festivals internacionals més importants.

FILMOGRAFIA

O Termómetro do Galileu (2018),  Colo (2017), Paris 15/16 (curt, 2016), Pontes de Sarajevo - Segment: Sara e a sua mãe (2014), Cisne (2011), Transe (2006), Visions of Europe - Segment: Cold Wa(te)r (2004), A Favor da Claridade (2003), Água e Sal (2001), Os Mutantes (1998)