CÓMPRAME UN REVÓLVER

CÓMPRAME UN REVÓLVER

Julio Hernández Cordón és un dels directors més singulars del nou cinema mexicà. En vam tenir bona constància al D’A 2016 amb una coming of age tan suggerent, i de títol bellíssim, com Te prometo anarquía, un relat de nihilisme juvenil amb skaters que es fonia en una aura gairebé vampírica. Amb el seu nou film, Cómprame un revólver, subverteix els tòpics de les pel·lícules de narcos a través d’una narració postapocalíptica amb què ret homenatge a les històries que van alimentar la seva imaginació quan era petit: de Huckleberry Finn a Mad Max, de Peter Pan a El senyor de les mosques. El relat se situa a Mèxic, en un futur pròxim. La protagonista és una nena que ajuda el seu pare addicte i que amaga el seu gènere amb una màscara perquè les dones estan desapareixent en mans de les bandes de narcos, a les quals s’enfrontarà amb la col·laboració dels seus amics. Un dels films més sorprenents de la temporada, amb posada en escena i diàlegs improvisats.

Estrena a Catalunya

Julio Hernández Cordón

Julio Hernández Cordón

(EUA, 1975) Criat entre Mèxic, Guatemala i Costa Rica, Hernández Cordón va guanyar la secció Horizontes Latinos del Festival de Sant Sebastià del 2008 amb el seu debut, Gasolina. Cómprame un revólver és la segona pel·lícula que presenta  al D’A, després de Te prometo Anarquía (D’A 2016).

FILMOGRAFIA

Cómprame un revólver (2018), Atrás hay relámpagos (2017), Te prometo anarquía (2015, D’A 2016), Hasta el sol tiene manchas (2012), Polvo (2012), Las marimbas del infierno (2010), Gasolina (2008)