CON EL VIENTO

CON EL VIENTO

La primera pel·lícula de Meritxell Colell és com un miracle en l’àmbit del nostre cinema més proper. Quan ja ens pensàvem que havíem perdut la capacitat d’emocionar-nos amb les històries simples i directes, apareix Con el viento, un títol amb una bellesa inusual. I és que aquesta història és un vendaval que ens arrossega, que ens podria portar a l’altra part del món a partir d’uns elements mínims: una mare i una filla, la casa de la infància, uns quants diàlegs directes, sense floritures, i la crònica d’una reconciliació amb el món i amb la vida; tot a través dels ulls i el cos d’una ballarina que torna al seu lloc d’origen per fer una mica de companyia a la seva mare vídua, primer de mala gana, després misteriosament fascinada pel que li està passant. Una pel·lícula parlada, però també coreografiada. La dansa de la vida inscrita en els gestos de quatre actrius úniques.

Biznaga de Plata millor pel·lícula espanyola Zonazine a Màlaga
Estrena a Catalunya
Amb la presència de l'equip

Meritxell Colell

Meritxell Colell

(Barcelona, 1983) Va ser sel·leccionada a l’Atelier de la Cinéfondation del Festival de Canes per desenvolupar Con el viento, que es va estrenar al Forum de la Berlinale aquest 2018. Forma part del projecte pedagògic Cinema en curs. Actualment està preparant el seu nou film, Dúo, seleccionat al Mercat MIA de Roma.

FILMOGRAFIA

Cartas transoceánicas (2018), Con el viento (2017), Arquitecturas en silencio. Diálogo entre Antoni Bonet y Le Corbusier (curt, 2014), Manuscrit a la ciutat (curt, 2006), Barcelona-París-Barcelona (curt, 2005)