DE CHAQUE INSTANT

DE CHAQUE INSTANT

A De chaque instant Nicolas Philibert segueix de prop els estudiants d’un hospital universitari de París i reprèn un dels eixos que vertebren la seva filmografia: l’educació i els processos d’aprenentatge. Classes teòriques, simulacres, residències d’especialitat i avaluacions: aprendre és aquí —com a Ser y tener (2002)— un element clau del desenvolupament personal. El film parla també de l’estima vers els pacients, les pors, les exigències i les responsabilitats de la professió. El film s’allunya de qualsevol artifici i homenatja, amb gran emotivitat, delicadesa i humanisme, una professió sovint relegada en un segon pla. De chaque instant és també un brillant retrat coral del primer contacte amb la malaltia, la fragilitat, el patiment i la cura. I, com en tota l’obra de Philibert, transcendeix allò que mostra per descobrir-nos el que ens fa més humans.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema D’A

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic sala jove

Nicolas Philibert

Nicolas Philibert

(França, 1951) Va estudiar filosofia abans de codirigir, juntament amb Gérard Mordillat, el seu primer documental, La voix de son maitre, l’any 1978. Des de llavors, ha dirigit més de 10 pel·lícules, entre les quals destaca Ser y tener (2002), guanyadora del Premi Louis-Delluc i nominada al César a millor pel·lícula. Se’l considera un dels grans documentalistes contemporanis.

FILMOGRAFIA

De chaque instant (2018), La maison de la radio (2013), Retour en Normandie (2007), Ser y tener (2002), Le pays des sourds (1992), La Ville Louvre (1990)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH

Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky

Documental que segueix la recerca d’un grup de científics que investiga els profunds canvis provocats pel pas de l’ésser humà a la Terra.