DE CHAQUE INSTANT

DE CHAQUE INSTANT

A De chaque instant Nicolas Philibert segueix de prop els estudiants d’un hospital universitari de París i reprèn un dels eixos que vertebren la seva filmografia: l’educació i els processos d’aprenentatge. Classes teòriques, simulacres, residències d’especialitat i avaluacions: aprendre és aquí —com a Ser y tener (2002)— un element clau del desenvolupament personal. El film parla també de l’estima vers els pacients, les pors, les exigències i les responsabilitats de la professió. El film s’allunya de qualsevol artifici i homenatja, amb gran emotivitat, delicadesa i humanisme, una professió sovint relegada en un segon pla. De chaque instant és també un brillant retrat coral del primer contacte amb la malaltia, la fragilitat, el patiment i la cura. I, com en tota l’obra de Philibert, transcendeix allò que mostra per descobrir-nos el que ens fa més humans.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema D’A

Estrena a Catalunya

Nicolas Philibert

Nicolas Philibert

(França, 1951) Va estudiar filosofia abans de codirigir, juntament amb Gérard Mordillat, el seu primer documental, La voix de son maitre, l’any 1978. Des de llavors, ha dirigit més de 10 pel·lícules, entre les quals destaca Ser y tener (2002), guanyadora del Premi Louis-Delluc i nominada al César a millor pel·lícula. Se’l considera un dels grans documentalistes contemporanis.

FILMOGRAFIA

De chaque instant (2018), La maison de la radio (2013), Retour en Normandie (2007), Ser y tener (2002), Le pays des sourds (1992), La Ville Louvre (1990)