DÍAS COLOR NARANJA

DÍAS COLOR NARANJA

Des del seu debut el 1980, Pablo Llorca deu ser un dels cineastes espanyols més prolífics, però també un dels més desconeguts. I el més curiós és que les seves últimes pel·lícules, fetes amb un pressupost mínim i amb una gran sobrietat estilística, l’han anat acostant a propostes cada vegada més alternatives. I Días color naranja és com la culminació d’aquest procés. A partir de la història de l’Álvaro —que ha d’interrompre el vol que el porta a Espanya des de Grècia per culpa de l’erupció del volcà Eyjafjalla del 2010—, la pel·lícula pren forma de road movie, d’un viatge per una Europa en crisi i també d’una història d’amor que es va tornant cada vegada més complexa i commovedora. Exploració de la joventut i de l’implacable pas del temps cap a l’edat adulta, anàlisi del naixement de l’amor en un context en decadència, Días color naranja defuig els sentimentalismes i s’instal·la en una lucidesa sàvia i emotiva. *Estrena a Catalunya

La sessió serà presentada per alguns dels membres d’UJAC (Unió Jove Alternativa Cinemàtica), un grup de joves programadors d’entre 15 i 18 anys.

La iniciativa s’emmarca en el programa europeu Moving Cinema, liderat per l’associació A Bao A Qu.

Pablo Llorca

Pablo Llorca

(Madrid, 1963) Es va llicenciar en Història de l’Art i es dedica a escriure sobre temes com arquitectura, cinema i arts plàstiques. Va començar la seva carrera cinematogràfica creant la productora La Bañera Roja.

FILMOGRAFIA

Días Color Naranja (2016), El mundo que fue y el que es (2011), Uno de los dos no puede estar equivocado (2007), La cicatriz (2004), La espalda de Dios (2000), Todas hieren (1998), Jardines colgantes (1993), Venecias (1989)