DISOBEDIENCE

DISOBEDIENCE

La primera pel·lícula nord-americana de Sebastián Lelio —flamant guanyador de l’Oscar per Una mujer fantàstica— ofereix un altre retrat desarmant, directe i de mirada clara, de la vida de dones extraordinàries. Amb un repartiment de luxe encapçalat per Rachel Weisz (Langosta) i Rachel McAdams (Spotlight), la pel·lícula s’ambienta en una comunitat jueva ortodoxa de Londres, a la qual torna una fotògrafa establerta a Nova York quan mor el seu pare, el rabí de la comunitat. El retorn al grup que la va foragitar després de cometre una transgressió trasbalsarà els seus membres i sobretot una amiga de la joventut. Una pel·lícula que explora els límits del desig, l’amor, la identitat i la fe, i que sembla partir del principi que la llibertat és un regal però també una càrrega, i que és impossible d’assolir sense acceptar cert grau de pèrdua. Amb guió de Rebecca Lenkiewicz (Ida), Disobedience confirma Lelio com una de les veus més fermes del cinema contemporani.

Estrena a Espanya

Sebastián Lelio

Sebastián Lelio

(Argentina, 1974) Resident a Xile des dels dos anys, Lelio és una figura clau en el cinema de transició cap a la democràcia xilena, juntament amb altres directors xilens com Pablo Larráin. La seva consagració li va arribar amb Gloria, estrenada a la Berlinale 2013. El seu penúltim film, Una mujer fantástica, ha tingut una carrera vertiginosa que ha culminat amb l’Oscar 2018 a la millor pel·licula de parla no anglesa.

FILMOGRAFIA

Disobedience (2017), Una mujer fantástica (2017), Gloria (2013), El año del tigre (2011), Navidad (2009), La sagrada familia (2005), Carga vital (2003, curt), Ciudad de maravillas (2002, curt), Fragmentos urbanos (2002, curt), Smog (2000, curt), 4 (1995, curt)