EIGHTH GRADE

EIGHTH GRADE

Bo Burnham és un home-orquestra. És músic, actor i monologuista. Fins ara, havia destacat pels seus espectacles de stand-up, absolutament atípics, en què desconstrueix la comèdia de tota la vida per la via de la performance multidisciplinària. A més, ha dirigit espectacles per a còmics com Chris Rock o Jerrod Carmichael. El seu debut com a cineasta, Eighth Grade, és una coming of age protagonitzada per una adolescent de tretze anys (atenció a Elsie Fisher, tota una revelació) que passa desapercebuda entre els seus companys de classe, i que es troba en aquell impàs entre la fi d’una etapa (l’escola) i l’inici d’una de nova (l’institut). El film és un relat adolescent en tota regla, filmat de forma sensible i empàtica, i oferint una exploració de la inseguretat vital que transcendeix el seu microcosmos. Amb ecos de Lady Bird, la cinta es revela també com un conte sobre el descobriment de les parts més fosques de l’adultesa.

Invitacions a partir del 16 d’abril al Movistar Centre (Pça. Catalunya) i les botigues Movistar dels carrers Villarroel 172 i Comte Borrell 59. (Màxim dues invitacions per persona. Obsequi d’una bossa del D’A fins a final d’existències)

 

Millor primer guió als Independent Spirit Awards | Premi del públic a San Francisco | Millor pel·lícula i millor actriu a Seattle
Estrena a Espanya

Bo Burnham

Bo Burnham

(EUA, 1990) És un comediant, músic, actor, cineasta i poeta nord-americà que va començar la seva carrera com youtuber i es va consagrar a Comedy Central. El seu primer llargmetratge com a guionista i director, Eighth Grade, va guanyar el premi al millor primer guió als Independent Spirit Awards i la seva protagonista va ser nominada als Globus d’Or.

FILMOGRAFIA

Eighth Grade (2018)