EL DÍA QUE RESISTÍA

EL DÍA QUE RESISTÍA

L’albada d’El día que resistía es desvetlla amb la remor de les fulles. El sol, els jocs, els caramels i els contes bressolen la inquietant solitud de Claa (5), Tino (7) i Fan (9), tres infants que esperen el retorn dels seus pares, inexplicablement absents. Sense ningú que en tingui cura, els protagonistes s’ocupen de la casa a la seva manera. L’òpera prima de l’argentina Alessia Chiesa abraça el punt de vista dels nens: el seu malson i la seva incomprensió es trasllueixen en les imatges del film i impregnen la peça del vessant inimaginable i fosc de la infantesa a través d’un to d’estranyesa. La cineasta proposa una mirada poc habitual sobre la quotidianitat i el tedi dels nens, i esvaeix la tènue frontera entre la realitat i la imaginació. Assistim a la transformació latent d’una llar cada cop menys acollidora: la llum melosa s’apaga, els contes finen, els dies s’abandonen al son i els nens són engolits per la nit.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema D’A

Premi a la innovació artística a una òpera prima a Mar del Plata
Estrena a Catalunya
Amb la presència de la directora
Opta a: Premi del públic sala jove

Alessia Chiesa

Alessia Chiesa

(Buenos Aires, 1981) Va estudiar direcció i fotografia a la Universidad del Cine a Buenos Aires i també ha realitzat dos màsters en estudis de cinema a la Sorbonne Nouvelle a París. Ha dirigit cinc curtmetratges a Argentina i França que s’han projectat a nombrosos festivals internacionals. El 2010 va participar a la Berlinale Talents. El dia que resistia és el seu primer llargmetratge.

FILMOGRAFIA

El día que resistía (2018), Cela ne s’est jamais passé (2012), L’exil (2008), Sobreimpreso (2003), Palabras cruzadas (2002)

17 FOIS CÉCILE CASSARD

Christophe Honoré

Primera pel·lícula de Christophe Honoré, en la qual incorpora tots els seus fetitxes cinèfils, llargament somiats.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

AMANDA

Mikhaël Hers

Vincent Lacoste ofereix una de les millors interpretacions de la seva carrera amb aquest drama emotiu sobre el dol i la França colpejada per la violència. Absolutament imprescindible.