EL FUTURO PERFECTO

EL FUTURO PERFECTO

Amb el permís d’Arrival, poques pel·lícules plasmen tan bé la manera com el coneixement d’una llengua estructura la nostra percepció del món com el primer llargmetratge en solitari de l’argentina d’origen alemany Nele Wohlatz. Aquesta comèdia al voltant d’una noia xinesa que acaba d’arribar a Buenos Aires, on ja residien els seus pares, s’escapa dels tòpics comuns del realisme social a l’hora d’aproximar-se a qüestions com la immigració, la identitat i el xoc generacional. Zhang Xiaobin inicia la seva vida a la capital argentina sense gairebé parlar castellà. Les classes en l’idioma del país van transformant la relació que manté amb l’entorn. A la manera de les pel·lícules de Hong Sang-soo, El futuro perfecto amaga rere la seva aparença lleugera i cristal·lina una estructura molt elaborada i original que en cap cas entela el seu deliciós to de comèdia d’aprenentatge. Un dels debuts més originals i estimulants de la temporada. *Estrena a Catalunya

Festivals i premis
Millor òpera prima a Locarno

 

Nele Wohlatz

Nele Wohlatz

(Alemanya, 1982) Va estudiar escenografia a Karlsruhe i va participar al Laboratorio de Cine de la Universidad Di Tella a Buenos Aires. El 2016 va ser seleccionada per formar part de Berlinale Talents. El seu primer llargmetratge Ricardo Bär —codirigit amb Gerardo Naumann— es va estrenar al BAFICI 2013.

FILMOGRAFIA

El futuro perfecto (2016), La mochila perfecta (Curt, 2014), Ricardo Bär (2013), Schneeränder (Curt, 2009), Novios del Campo (Curt, 2009)