ELEFANTES

ELEFANTES

Pocs cineastes es consagren amb la seva òpera prima, però Carlos Balbuena ho va fer fa tres anys amb Cenizas, produïda per Pere Portabella i present al D’A 2014, així com en molts festivals posteriors. Ara torna amb el seu segon llargmetratge i ens confirma que aquella primera impressió no va ser errònia. Elefantes referma el talent descobert en aquell debut enlluernador i el porta més enllà. Tornem a descobrim un blanc i negre d’una sobrietat esplèndida. Tornem a trobar-nos amb una narrativa misteriosa, personal, insòlita, que organitza tot un univers a partir de no gaires elements. I se’ns torna a convidar a descobrir la realitat oculta d’un país desconegut i indesxifrable. N’hi ha prou amb dos personatges i un paisatge per construir una història de violència que ve de lluny, d’una guerra civil que va tenir lloc en el passat. I n’hi ha prou amb poc més d’una hora perquè Balbuena desplegui una trama tensa i nerviosa, marca de la casa d’un cineasta que aquest festival s’enorgulleix d’haver descobert. *Estrena absoluta

 

Carlos Balbuena

Carlos Balbuena

Nascut a la província de León i instal·lat a Barcelona, Carlos Balbuena es va graduar a l’ESCAC. Treballa com a muntador i ha exercit com a crític i escriptor per a diversos mitjans i publicacions. És el tercer cop que participa en el D’A.

FILMOGRAFIA

Tres quarteres (curt, 2018), Elefantes (2017, D’A 2018), Cenizas (2013, D’A 2014), Un poco de sal para la lubina (curt, 2005), Detalles sórdidos (curt, 2007)