ELS ANYS SALVATGES

ELS ANYS SALVATGES

Un documental que és ficció i viceversa. Ventura Durall, que ja es va apropar a la dualitat de l“assassí de la ballesta” a Les dues vides d’Andrés Rabadán, s’endinsa a Etiòpia per auscultar la realitat d’un grup de nens alhora des de la misèria quotidiana i des de la vitalitat infantil. Experimentant amb actors no professionals, Durall n’observa la veritat dels gestos i les paraules i els converteix en una ficció fascinant, ambivalent, on la càmera penetra en els racons més ocults per donar a llum una visió inoblidable de la infància. A mig camí entre François Truffaut i Abbas Kiarostami, Els anys salvatges és una pel·lícula imprescindible.

* Estrena a Catalunya

Ventura Durall

Ventura Durall

(Barcelona, 1974) Director i productor. Ha realitzat diversos llargmetratges documentals i de ficció com Les dues vides d’Andrés Rabadán, El perdó o Els anys salvatges (D’A 2014). La seva productora, Nanouk Films, és un referent del cinema català contemporani, a través de la qual ha produït films com Dead Slow Ahead (D’A 2016) o Yo la busco (D’A 2018).

FILMOGRAFIA

L’ofrena (2020), Primer estrat (curt, 2019), Els anys salvatges (2013, D’A 2014), Bugarach (codirector, 2012), El somriure amagat (curt, 2011), El perdó (2009), Les dues vides d’Andrés Rabadán (2008)