EN ATTENDANT LES HIRONDELLES

EN ATTENDANT LES HIRONDELLES

Aquesta òpera prima consta de tres històries que s’entrecreuen subtilment per oferir-nos un calidoscopi agredolç de l’Algèria contemporània. En la primera, la vida familiar i professional d’un promotor immobiliari ja veterà s’enfonsa quan és testimoni d’un incident que el farà dubtar dels seus codis morals. En la segona, un viatge en cotxe en circumstàncies xocants desemboca en una història d’amor impossible entre dos joves als quals el destí els té reservats camins divergents. En la tercera, un neuròleg una xic cremat veu com el seu passat li fa una visita inesperada i obre ferides dels temps de la guerra que ja creia tancades. Són personatges tots ells obligats a assumir els seus actes i omissions, les seves paraules i els seus silencis, que es passegen entre resignats i esperançats per un país modern, però on encara pesa molt la tradició. Evocador i molt musical, el film conté escenes genials, entre elles la d’un ball antològic, que funciona com una mena d’interludi màgic on els cossos prenen les regnes i s’obliden les penes.

Premi Especial del Jurat al Festival de Gijón
Estrena a Catalunya

Karim Moussaoui

Karim Moussaoui

(Algèria, 1976) Director algerià instal·lat a França, Moussaoui va començar com a programador de films a Algèria i ha treballat amb grans directors com Tariq Teguia i Nadir Moknèche. Va presentar el seu primer llarg En attendant les hirondelles a la secció Un Certain Regard de Canes.

FILMOGRAFIA

En attendant les hirondelles (2017), Les jours d’avant (migmetratge, 2013), Ce qu’on doit faire (corto, 2006), Noir Sur Blanc (curt, 2005), Petit Dejeuner (curt, 2003)