ESTIU 1993

ESTIU 1993

Debut en la direcció de Carla Simón que parteix de la seva pròpia història: l’estiu que va marcar la seva vida quan als sis anys es queda òrfena i se’n va a viure amb els seus tiets i la seva cosina, que a partir d’aquell moment passaran a ser els seus pares i la seva germana. Protagonitzada per dues nenes, les lluminoses Laia Artigas i Paula Robles es beneficien de la generositat d’un repartiment d’adults encapçalat per Bruna Cusí (Incerta glòria) i el carismàtic David Verdaguer (10.000 km). Un film rodat des del punt de vista de la nena protagonista, dirigit amb gran delicadesa i sense sentimentalismes, que ens situa davant el reajust emocional que patirà la criatura i el seu desconeixement de com enfrontar-se al dolor. El seu pas per la Berlinale 2017 va suposar tota una revelació —no va marxar amb les mans buides— i va convertir el debut de Carla Simón en el llargmetratge en una de les millors notícies de l’any. *Estrena a Catalunya

Festivals i premis
Biznaga d’Or a Màlaga | Millor òpera prima i Millor pel·lícula Generation Kplus Berlinale 2017

Carla Simón

Carla Simón

(Barcelona, 1986) Es va graduar en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, va estudiar un any a la Universitat de Califòrnia i va acabar a Londres estudiant el Master of Arts a la London Film School. El seu primer film Estiu 1993 (clausura D’A 2017) va ser tot un èxit i va acaparar premis arreu. Alcarràs és el seu segon llargmetratge en desenvolupament, com a part del Torino Film Lab, i ja ha obtingut el premi CNC, la Residència de Cannes, el programa Nipkow i el premi Eurimages al Berlinale Co-Production Market.

FILMOGRAFIA

Después también (curt, 2018), Estiu 1993 (2016, D’A 2017), Las pequeñas cosas (curt, 2015), Lipstick (curt, 2013), Lovers (curt, 2010)