FIRST REFORMED

FIRST REFORMED

Paul Schrader és un referent d’allò que es va anomenar nova onada del cinema nord-americà, company de generació de Brian de Palma, Cimino, Coppola o Scorsese, per a qui va escriure algunes de les seves obres més contundents com Taxi Driver o Toro salvaje. Però Schrader no està ni mort ni enterrat, i des d’una posició des de la qual les ha vist de tots colors s’ha situat clarament al marge de la indústria per crear obres imprevisibles i radicalment modernes com The Canyons o Como perros salvajes. En la seva obra sempre hi ha hagut algunes constants que duren fins ara: la fixació per allò transcendental, les temàtiques entorn la redempció i un gust gens dissimulat per la grandiositat del cinema més brut i excessiu de sèrie B. Ara ataca de nou amb el que per a molts és un dels seus millors treballs des de fa anys, un drama moral sobre el dol amb Ethan Hawke i Amanda Seyfried com a protagonistes i la lluita mediambiental de fons.

Green Drop Award millor director a Venècia
Estrena a Espanya

Paul Schrader

Paul Schrader

(Michigan, 1946) Guionista i director mític de la nova onada de cinema nord-americà dels 70, l’any 1976 Schrader va escriure el guió de Fascinación, de Brian de Palma. Aquell mateix any Martin Scorsese va dirigir el seu guió de Taxi Driver, que va guanyar la Palma d’Or a Canes. Amb First Reformed Schrader ja suma més de 23 títols com a director a la seva carrera.

 

FILMOGRAFIA

First Reformed (2017), Como perros salvajes (2016), Aflicción (1997), El placer de los extraños (1990), El beso de la pantera (1982), American Gigolo (1980), Hardcore: un mundo oculto (1979)