FIXEUR

FIXEUR

Pot una pel·lícula que parla sobre els límits morals del periodisme d’investigació dir-nos, a més, alguna cosa sobre els límits ètics del mateix ésser humà? Sí que pot, i aquesta pel·lícula és Fixeur, el títol de la qual ens porta a l’ofici que exerceix el seu protagonista, Radu, un periodista que s’encarrega de fixar les condicions necessàries perquè professionals de mitjans d’altres països puguin cobrir una determinada informació. Ell facilita les coses perquè els de fora cultivin la història. La deportació de dues nenes romaneses des de França —aparentment vinculades a una xarxa de prostitució— serà la corda informativa per la qual Radu intentarà enfilar-se. Però ningú pot sortir-ne intacte quan mira de fit a fit la personificació d’una innocència profanada. Fixeur és, de fet, un film sobre la mirada i el punt de vista: com ens enfrontem com a espectadors a aquest material morbós que no podem deixar de mirar? Què diu sobre nosaltres —els espectadors— la mirada a càmera d’aquesta nena deportada? *Estrena a Catalunya

Premis i festivals
Millor actor a Les Arcs 

 

Adrian Sitaru

Adrian Sitaru

(Romania, 1971) A més de realitzar nombrosos curtmetratges, Sitaru va treballar a les ordres de Costa-Gavras a Amen abans de debutar en el llarg amb Hooked.

FILMOGRAFIA

Fixeur (2016), Domestic (2012), Best Intentions (2011), Colivia (2010, curt) , Lord (2009, curt), Waves (curt, 2007), Hooked (2007)