FOURTEEN

FOURTEEN

El crític de cinema i cineasta Dan Sallitt, un dels valors més sòlids del cinema indie nord-americà, es pren les coses amb calma i no li fa res estar fora del radar. Fourteen és només la seva cinquena pel·lícula en 26 anys i en ella el director supera l’etiqueta del mumblecore que caracteritzava el cinema fet al marge a principis del segle XXI. Aquí segueix al llarg de deu anys les seves dues protagonistes, amigues fidels, atrapades en unes vides plenes de feines inestables i cites que no van enlloc. Des de Brooklyn (nou escenari ja perfectament codificat del cinema fet a Nova York) fins als suburbis, quan coneixem aquestes noies, la seva amistat, encara que sòlida, fa un tomb, sotmesa a l’inevitable pas del temps, la futura maternitat d’una de les noies i les addiccions de l’altra. És inevitable pensar en Frances Ha davant d’aquest retrat sincer, i més fosc del que sembla a primera vista, d’una intensa amistat entre dones. Sens dubte, una de les pel·lícules indies de la temporada.

Estrena a Espanya

Dan Sallitt

Dan Sallitt

(EUA, 1955) Va estudiar a Harvard i a l’Escola de Teatre, Cinema i TV de la Universitat de Califòrnia. És crític de cinema a diversos mitjans i està considerat com un director de culte.

FILMOGRAFIA

Fourteen (2019), The Unspeakable Act (2012), All the Ships at Sea (2004), Honeymoon (1998), Polly Perverse Strikes Again! (1986)