FOURTEEN

FOURTEEN

El crític de cinema i cineasta Dan Sallitt, un dels valors més sòlids del cinema indie nord-americà, es pren les coses amb calma i no li fa res estar fora del radar. Fourteen és només la seva cinquena pel·lícula en 26 anys i en ella el director supera l’etiqueta del mumblecore que caracteritzava el cinema fet al marge a principis del segle XXI. Aquí segueix al llarg de deu anys les seves dues protagonistes, amigues fidels, atrapades en unes vides plenes de feines inestables i cites que no van enlloc. Des de Brooklyn (nou escenari ja perfectament codificat del cinema fet a Nova York) fins als suburbis, quan coneixem aquestes noies, la seva amistat, encara que sòlida, fa un tomb, sotmesa a l’inevitable pas del temps, la futura maternitat d’una de les noies i les addiccions de l’altra. És inevitable pensar en Frances Ha davant d’aquest retrat sincer, i més fosc del que sembla a primera vista, d’una intensa amistat entre dones. Sens dubte, una de les pel·lícules indies de la temporada.

Estrena a Espanya
Opta a: Premi del públic

Dan Sallitt

Dan Sallitt

(EUA, 1955) Va estudiar a Harvard i a l’Escola de Teatre, Cinema i TV de la Universitat de Califòrnia. És crític de cinema a diversos mitjans i està considerat com un director de culte.

FILMOGRAFIA

Fourteen (2019), The Unspeakable Act (2012), All the Ships at Sea (2004), Honeymoon (1998), Polly Perverse Strikes Again! (1986)

LOS CAMPOS MAGNÉTICOS

Lluís de Sola

Un film misteriós i elusiu, un exercici de posada en escena pura que es transforma de mica en mica en una inquietant història de suspens.

DIANE

Kent Jones

Film de ficció que, sota l’aparença de drama indie tradicional, ofereix un dels retrats femenins més emocionants de l’any. Atenció a la interpretació de Mary Kay Place.

FAMILIA SUMERGIDA

María Alché

Drama allunyat del sentimentalisme gratuït que explica la crisi d’una dona de mitjana edat després de la mort inesperada de la seva germana. Premi Horizontes Latinos a Sant Sebastià.