FREE FIRE

FREE FIRE

Wheatley és un dels directors indispensables del cinema de la darrera fornada, personalíssim, amb una gran capacitat de regirar consciències i una debilitat per l’humor més negre que empra de manera magistral per disseccionar personatges sempre al límit. Després d’atrevir-se amb J.G. Ballard a High Rise o mostrar un passatge de la història d’Anglaterra des d’un punt de vista totalment al·lucinat a A Field In England, la seva nova pel·lícula pot semblar més accessible, però l’aposta continua sent molt forta. Ambientada a finals dels setanta, Wheatley tanca en un únic espai una negociació de compra-venda d’armes entre l’IRA i la màfia irlandesa de Boston que se’n va en orris per una picabaralla estúpida i deriva en una hora de trets i crits, un campi qui pugui en tota regla. Un repartiment màgic eleva el nivell de la funció, començant per l’oscaritzada Brie Larson, perfectament secundada per un Armie Hammer que mai havia estat tan autoparòdic i un bigotut Cillian Murphy, actor de culte que arrodoneix el carisma d’un dels divertiments indiscutibles del festival. *Estrena a Espanya

Festivals i premis
Londres | Mar del Plata

Ben Wheatley

Ben Wheatley

(Regne Unit, 1972) Director de cinema, televisió i publicitat, Wheatley juntament amb David MacKenzie i Peter Strickland forma part del relleu generacional del darrer cinema que ens arriba del Regne Unit. El 2012 va participar a la Quinzena de Realitzadors de Canes amb Turistas.

FILMOGRAFIA

Happy New Year, Colin Burstead (2018), Free Fire (2016, D’A 2017), High-Rise (2015, D’A 2017), A Field in England (2013), Turistas (2012), Kill List (2011), Down Terrace (2009)