GHOST TROPIC

GHOST TROPIC

Després de tot un dia de feina, una dona musulmana es queda adormida en l’últim viatge del metro. Quan es desperta, no té més remei que tornar a casa a peu. Pel camí coincidirà amb tota mena d’habitants de la nit. Bas Devos (Violet) signa amb aquesta cinta un periple —a vegades surrealista— sobre una generació de dones immigrants poc representada en el cinema, amb Brussel·les com a microcosmos de la diversitat europea actual.

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Bas Devos

Bas Devos

(Bèlgica, 1983) Després de rodar algunes peces curtes, va debutar amb el llargmetratge Violet, amb el qual va guanyar el Gran Premi del Jurat de la secció Generation 14plus a Berlín. Amb només tres llargmetratges ha demostrat que posseeix un sentit estètic potent i genuí. Ghost Tropic és el seu tercer film.

FILMOGRAFIA

Ghost Tropic (2019), Hellhole (2019), Violet (2014), We Know (curt, 2009), The Close (curt, 2007), Pillar (curt, 2006), Taurus (curt, 2005)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

UN BLANCO, BLANCO DÍA

Hlynur Pálmason

Thriller amb aires existencials, guardonat a Canes, Torí i Rotterdam, entre d'altres, sobre un policia retirat que s'acaba de quedar vidu i comença a sospitar que la seva dona li era infidel.

UNA VEZ MÁS

Guillermo Rojas

Un retrat generacional sobre la joventut europea actual, perduda i frustrada per la situació de crisi dels darrers anys que remet a la trilogia Antes de... de Linklater.