GIRANT PER SANT ANTONI

GIRANT PER SANT ANTONI

El Mercat de Sant Antoni és tota una institució a Barcelona, fins al punt que la seva reforma —que ha durat anys—  ha provocat intensos debats. Entre el documental i l’assaig, l’observació detinguda i el comentari polític, aquesta pel·lícula parla del lloc en si, però també del barri i de la gentrificació, i de les persones que poblen la zona, des dels comerciants de tota la vida fins als joves que busquen un futur propi.

Estrena mundial
Opta a: Premi del públic

Pere Alberó

Pere Alberó

Llicenciat en Història de l’art, va ser assistent de direcció de Theo Angelopoulos en La mirada d’Ulisses. Ha escrit i dirigit obres teatrals i assajos cinematogràfics i col·labora regularment amb diverses revistes culturals, com ara Caimán, Cuadernos de Cine o Culturas de La Vanguardia. Professor de llenguatge audiovisual i documental, actualment és director acadèmic de l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB).

FILMOGRAFIA

Girant per Sant Antoni (2020), Correspondencia filmada (codirigit, 2015), Imágenes para un ensayo sobre Angelopoulos (2009), En el camino de Esmirna (2008), Una mirada sobre el prado que llora (2004), Oliete, un pueblo de otra España (2004)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

Werner Herzog

Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.