GRBAVICA

GRBAVICA

Adaptació d’un conte de Franz Kafka en la línia del cinema de Béla Tarr, a l’escola del qual va estudiar el director, Grbavica es remunta a la guerra de l’Exiugoslàvia per construir un relat polièdric a força de moviments de càmera sumptuosos i un blanc i negre fascinant. La història es desconstrueix a si mateixa, s’eternitza en el temps i acaba parlant d’un horror que mai s’atura, que es repeteix una vegada i una altra. Va participar al Festival de Locarno.

Sessió Un Impulso Colectivo – Curts 1

 

Estrena a Catalunya
Amb la presència del director
Opta a: Premi del públic curt UIC

Manel Raga

Manel Raga

(Ulldecona, 1985) Va cursar el Màster en Direcció a l’ESCAC. Des de 2010 treballa com a realitzador a La Fura dels Baus i el 2013 va estrenar el curt La Gallina a la Mostra de Venècia. El 2017 es va doctorar en Direcció a la Film Factory de Sarajevo, una escola creada per Béla Tarr. Grbavica va ser present al Festival de Locarno.

FILMOGRAFIA

Grbavica (curt, 2018), La Gallina (curt, 2013), Matando el sueño (curt, 2008)

DESPUÉS TAMBIÉN

Carla Simón

La directora d’Estiu 1993 torna al festival amb aquest curt que pretén crear consciència sobre la sida, però que no abandona la lluminositat d’aquesta autora personalíssima.

ADALAMADRINA

Carlota Oms

El primer curtmetratge de Carlota Oms ha aconseguit convertir-se, en molt poc temps, en un clàssic instantani. Va participar al Festival de Sundance.

AFTER-WORK

Manuel Palma

El que comença com un curtmetratge conceptual acaba com una metàfora del nostre temps. I un treball sonor brillant acaba de donar forma a aquesta poderosa al·lucinació cinematogràfica.