HAMADA

HAMADA

Els joves saharauis aspiren al mateix que els seus congèneres de la resta del món: viure una vida digna, aconseguir l’amor i el respecte dels altres, poder afrontar un futur sense problemes… En aquesta pel·lícula il·luminadora, Eloy Domínguez Serén s’integra en un campament de refugiats del Sàhara i elabora una crònica política en forma de comèdia juvenil, i viceversa, en un sorprenent exercici d’empatia cinematogràfica. Estructurada en seqüències compactes, però també molt obertes, la pel·lícula compta amb un planter de personatges que, tot i que viuen aïllats del món exterior, saben construir ponts cap a la resta de la humanitat negant-se a aquesta invisibilitat a la qual sembla condemnar-los la seva situació. Domínguez Serén, per la seva banda, els filma amb afecte i complicitat, sense forçar la identificació de l’espectador, en un exercici de posada en escena mil·limètric. Ha passat, entre altres, pel Festival de Gijón i pel Cinéma du Réel.

Sessió Teatre CCCB – Meet the Directors by

Premi a la millor pel·lícula espanyola i millor director de pel·lícula espanyola a Xixón
Estrena a Catalunya
Amb la presència del director

Eloy Domínguez Serén

Eloy Domínguez Serén

(Simes, 1985) El 2012 es va traslladar a Suècia, on va realitzar el seu primer curtmetratge, Pettring. La seva pel·lícula No Cow On The Ice es va estrenar el 2015 a Visions du Réel i va ser premiada a Toulouse, Filmadrid, Play-Doc, L’Alternativa o Márgenes. Hamada es va estrenar mundialment al Festival de Documentals d’Àmsterdam i ha estat premiada a festivals com Xixón, Porto/Post/Doc o Tempo.

FILMOGRAFIA

Hamada (2018), Rust (curt, 2015), Yellow Brick Road (curt, 2015), No Cow On The Ice (2015), Jet Lag (curt, 2014), No Novo Céio (curt 2014), Pettring (curt, 2012)