HAPPY NEW YEAR, COLIN BURSTEAD

HAPPY NEW YEAR, COLIN BURSTEAD

Diu Ben Wheatley que tots els films que ha realitzat fins ara han sorgit sempre com a reacció o resposta a la pel·lícula que els ha precedit. I ben mirat, és cert que en la seva filmografia, des de Down Terrace a Free Fire (D’A 2016), hi ha alguna cosa que les enllaça, tant temàticament com pel que fa al creixement o aspiracions del propi Wheatley com a director. Ara, però, trenca de manera conscient aquesta dinàmica i retorna al tipus d’exploració familiar de l’inici de la seva carrera (Kill List, Turistas). El Colin Burstead del títol (un genial Neil Maskell, que encapçala de nou un film de Wheatley després de Kill List) lloga una mansió per celebrar el Cap d’Any amb la seva nombrosa família. L’home, però, haurà d’afrontar un petit inconvenient: el retorn després d’anys d’absència del seu germà, l’ovella negra del clan. Una comèdia subversiva a mode de vodevil shakesperià, que a estones remet irremeiablement a la icònica Celebración de Thomas Vinterberg.

Estrena a Espanya

Ben Wheatley

Ben Wheatley

(Regne Unit, 1972) Director de cinema, televisió i publicitat, Wheatley juntament amb David MacKenzie i Peter Strickland forma part del relleu generacional del darrer cinema que ens arriba del Regne Unit. El 2012 va participar a la Quinzena de Realitzadors de Canes amb Turistas.

FILMOGRAFIA

Happy New Year, Colin Burstead (2018), Free Fire (2016, D’A 2017), High-Rise (2015, D’A 2017), A Field in England (2013), Turistas (2012), Kill List (2011), Down Terrace (2009)