HERMIA & HELENA

HERMIA & HELENA

Es pot fer una pel·lícula novaiorquesa sense caure en els llocs recurrents? En la seva primera incursió en territori nord-americà, Matías Piñeiro demostra que sí. L’argentí torna a encomanar-se a William Shakespeare —aquest cop a El somni d’una nit d’estiu que inspira el títol— a l’hora d’acompanyar la protagonista, una dramaturga que es trasllada des de Buenos Aires a Nova York per a un stage artístic. Com és habitual en l’obra de Piñeiro, això serà el punt de partida d’una trama lleugera i alhora entortolligada al voltant de la fugacitat i la transmissió del desig. Amb referències al cinema independent nord-americà —presència del director Dan Sallitt inclosa—, a Hermia & Helena Piñeiro també incorpora a la seva nòmina habitual noves actrius, com la francesa Mati Diop —que adorem des dels seus films amb Claire Denis— en un film que està dedicat a la més gran de totes elles, Setsuko Hara. *Estrena a Catalunya

Recomanada per a públic jove

Matías Piñeiro

Matías Piñeiro

(Buenos Aires, 1982) El director ja va aterrar al D’A 2013 amb Viola, que juntament amb Rosalinda i La princesa de Francia formen una trilogia bella, divertida i original sobre el teatre de Shakespeare. Al 2016 va formar part del jurat del D’A.

FILMOGRAFIA

Hermia & Helena (2016), La princesa de Francia (2014), Viola (2012, D'A 2013), Rosalinda (2011, curt), Todos mienten (2009), El hombre robado (2007), A propósito de Buenos Aires (2006)