HOTEL

HOTEL

Una noia comença a treballar en un hotel dels Alps i descobreix que la seva predecessora va desaparèixer, cosa que genera entre els seus companys un clima d’hostilitat que la condueix a l’aïllament. El terror es convertirà en una pulsió angoixant i invisible en una pel·lícula que remet al cinema de David Lynch. Hausner es confirma com una excel·lent creadora d’atmosferes en aquesta pel·lícula que es mou entre l’estranyesa i el misteri, els paisatges mentals i les llegendes folklòriques.

Jessica Hausner

Jessica Hausner

(Viena, 1972) Va estudiar direcció a l’Acadèmia de Cinema de Viena, on va realitzar els curtmetratges Flora (1995) i Inter-view (1999). El seu llargmetratge de debut, Lovely Rita, es va presentar a la secció Un Certain Regard de Canes 2001. El 2004 repeteix a Un Certain Regard amb el seu segon llargmetratge, Hotel. El 2009 Lourdes va ser seleccionada al Festival de Venècia, on va rebre el premi FIPRESCI. Amour fou va ser la tercera pel·lícula de Hausner presentada a Un Certain Regard, on es va estrenar el 2014. Little Joe és el seu cinquè llargmetratge.

FILMOGRAFIA

Little Joe (2019), Amour fou (2014), Lourdes (2009), Toast (short, 2006), Hotel (2004), Lovely Rita (2001), Inter-view (short, 1999), Flora (short, 1995)

AMOUR FOU

Jessica Hausner

Basada lliurement en la vida del poeta romàntic Heinrich von Kleist, Amour fou ens mostra el punt de vista de…

LITTLE JOE

Jessica Hausner

Una científica conrea una planta que genera un estrany benestar... Però això es deu a la ciència o a una progressiva deshumanització? Una paràbola social terrorífica i sorprenent.

LOURDES

Jessica Hausner

Una noia amb esclerosi múltiple viatja fins a Lourdes on, davant l'escepticisme i enveja dels pelegrins, recupera la mobilitat. Entre…