IN FABRIC

IN FABRIC

La filmografia de Peter Strickland encara és curta, però de les seves obres se’n desprèn una característica fonamental: és un creador que ha trobat en l’apropiació cinematogràfica el seu segell personal. Ho diem en el bon sentit: de la seva obsessió gairebé quirúrgica per les cintes de terror italianes en va sorgir una deconstrucció tan estimulant i respectuosa com Berberian Sound Studio; i el seu amor per Fassbinder o Jesús Franco el va portar a reformular sensorialment el fetitxisme amb l’esplèndida The Duke of Burgundy (D’A 2015). In Fabric, de fet, acumula moltes d’aquestes idees (el giallo o una estètica audiovisual hipnòtica) portades a un terreny més propi del terror de sèrie B i la comèdia paròdica amb aires trash. El resultat és al·lucinant: un retrat sardònic de l’alienació laboral i consumista, representat a través d’un vestit vermell maleït. Una pel·lícula, en el fons, profundament humanista, amb una fantàstica Marianne Jean-Baptiste. Produïda per Ben Wheatley.

Premi del Jurat ACCA al Millor film a Mar del Plata | Millor direcció a l'Austin Fantastic Fest | Premi Especial del Jurat a Fantasporto | Millor direcció i fotografia a Les Arcs

Peter Strickland

Peter Strickland

(Regne Unit, 1973) Juntament amb David MacKenzie i Ben Wheatley, Strickland forma part del relleu generacional del darrer cinema que ens arriba del Regne Unit. La seva segona pel·lícula, Berberian Sound Studio, va guanyar disset premis internacionals. El seu últim llarg, In Fabric, ha estat guardonat a festivals com Mar del Plata, Les Arcs o Austin.

 

FILMOGRAFIA

In Fabric (2018), The Duke of Burgundy (2014, D’A 2015), Berberian Sound Studio (2012), Katalin Varga (2009), A Metaphysical Education (curt, 2004), Bubblegum (curt, 1996)