IN FABRIC

IN FABRIC

La filmografia de Peter Strickland encara és curta, però de les seves obres se’n desprèn una característica fonamental: és un creador que ha trobat en l’apropiació cinematogràfica el seu segell personal. Ho diem en el bon sentit: de la seva obsessió gairebé quirúrgica per les cintes de terror italianes en va sorgir una deconstrucció tan estimulant i respectuosa com Berberian Sound Studio; i el seu amor per Fassbinder o Jesús Franco el va portar a reformular sensorialment el fetitxisme amb l’esplèndida The Duke of Burgundy (D’A 2015). In Fabric, de fet, acumula moltes d’aquestes idees (el giallo o una estètica audiovisual hipnòtica) portades a un terreny més propi del terror de sèrie B i la comèdia paròdica amb aires trash. El resultat és al·lucinant: un retrat sardònic de l’alienació laboral i consumista, representat a través d’un vestit vermell maleït. Una pel·lícula, en el fons, profundament humanista, amb una fantàstica Marianne Jean-Baptiste. Produïda per Ben Wheatley.

Premi del Jurat ACCA al Millor film a Mar del Plata | Millor direcció a l'Austin Fantastic Fest | Premi Especial del Jurat a Fantasporto | Millor direcció i fotografia a Les Arcs
Opta a: Premi del públic

Peter Strickland

Peter Strickland

(Regne Unit, 1973) Juntament amb David MacKenzie i Ben Wheatley, Strickland forma part del relleu generacional del darrer cinema que ens arriba del Regne Unit. La seva segona pel·lícula, Berberian Sound Studio, va guanyar disset premis internacionals. El seu últim llarg, In Fabric, ha estat guardonat a festivals com Mar del Plata, Les Arcs o Austin.

 

FILMOGRAFIA

In Fabric (2018), The Duke of Burgundy (2014, D’A 2015), Berberian Sound Studio (2012), Katalin Varga (2009), A Metaphysical Education (curt, 2004), Bubblegum (curt, 1996)

LA BELLE PERSONNE

Christophe Honoré

Adaptació sui generis del clàssic de Madame de Lafayette, traslladat a un dels districtes més chic de París i protagonitzat per una icònica Léa Seydoux.

BÊTES BLONDES

Alexia Walther, Maxime Matray

Un dels títols més sorprenents de l’any, una aventura excèntrica que enriqueix el corrent actual de films queer que qüestiona velles categories i explora nous territoris.

BUTTERFLIES

Tolga Karaçelik

Premi del Jurat a la secció World Cinema del Festival de Sundance. Un drama generacional amb tocs d’humor negre que explora la família en el si de la cultura turca.