IN THE BASEMENT

IN THE BASEMENT

Què s’amaga rere el malaltís imaginari austríac, aquell que han explorat Jelinek o Bernhard en la literatura, i Haneke o el mateix Seidl en el cinema? L’últim documental del director de la trilogia Paraíso ens submergeix en les entranyes d’Àustria per mostrar-nos què oculten els seus habitants en els soterranis. Nazis nostàlgics, col·leccionistes de nines, amants de les armes o sadomasoquistes que fan que Christian Grey sembli un domador de ratolins, són alguns dels personatges que deambulen per davant de la càmera sense advertir la mirada àcida que els observa. En la línia dels seus anteriors Models o Animal Love, Seidl torna a demostrar-nos que la realitat sempre supera la ficció.

*Estrena a Catalunya

Ulrich Seidl

Ulrich Seidl

(Viena,1952) Un dels grans provocadors del cinema europeu contemporani, ha provocat més d’un cremor d’estómac retratant amb un sentit de l’humor críptic les misèries dels seus compatriotes austríacs.

FILMOGRAFIA

Trilogía Paraíso (2012, 2013), Import/Export (2007), Jesus, You Know (2003), State of the Nation (2001), Días perros (2001), Models (1998), Animal Love (1995), Losses To Be Expected (1992), Good News (1990)