IVANA THE TERRIBLE

IVANA THE TERRIBLE

Ivana Mladenovic, directora de Soldiers. A Story from Ferentari, vista al D’A 2018, parteix d’un fet autobiogràfic per construir el seu nou film: la crisi psicològica que va patir durant un estiu a la seva ciutat natal. La directora convida amics, familiars i examants perquè s’interpretin a si mateixos en una autoficció que reimagina el seu atac de pànic. Un drama que de seguida es converteix en comèdia i que ha estat una de les sorpreses de l’any.

Premi Especial del Jurat de la secció Cineasti del presente a Locarno
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Ivana Mladenovic

Ivana Mladenovic

(Sèrbia, 1984) Va estudiar a l’Escola Nacional de Cinema i Teatre de Bucarest. Ha dirigit els curtmetratges Milky WayPizza Love i Afterparty, a més del documental Turn Off the Lights. L’any 2013 va realitzar una residència per a guionistes dins del programa Nipkow, on va escriure el guió de Soldiers. A Story from Ferentari (D’A 2018), el seu debut en el llarg de ficció, guardonat a Copenhaguen i Trieste.

FILMOGRAFIA

Ivana the Terrible (2019), Soldiers. A Story from Ferentari (2017, D'A 2018), If 6 Was 9 (curt, 2013), Turn Off the Lights (2012), Skin (curt, 2011), Afterparty (curt, 2009), Pizza Love (curt, 2008), Milky Way (curt, 2007)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

NOMAD: IN THE FOOTSTEPS OF BRUCE CHATWIN

Werner Herzog

Herzog segueix les passes del seu amic, aventurer i escriptor Bruce Chatwin en un viatge èpic per alguns dels indrets més remots del planeta, de la Patagònia a Austràlia.