LA CARGA (TERET)

LA CARGA (TERET)

Com vam poder comprovar l’any passat amb Frost de Sharunas Bartas, transportar una càrrega en temps de guerra mai resulta una tasca senzilla. En el seu tercer llargmetratge i primer de ficció, Glavonic també ens situa en ple conflicte dels Balcans, a finals dels noranta, mentre l’OTAN bombardeja Sèrbia, per explicar-nos la història del Vlad, un camioner que, en la que pretén que sigui la seva darrera missió, recorre el país amb una càrrega que desconeix. En el seu viatge, anirà descobrint com són de profundes les ferides de la guerra. Glavonic recupera el tema després del seu aplaudit documental Depth Two i construeix ara un thriller polític sec i contundent, amb ressons d’El salario del miedo de Clouzot.

Millor actor a Sarajevo | Premi FIPRESCI a Cottbus | Premi Feodora a Haifa | Millor direcció a Marràqueix
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi a la crítica Premi del públic Premi talents

Ognjen Glavonic

Ognjen Glavonic

(Iugoslàvia, 1985) Els seus curts han estat seleccionats a més de 50 festivals internacionals. El seu primer documental, Zivan Makes a Punk Festival va passar per Rotterdam i el segon, Deapth Two, va estar a la secció Forum de la Berlinale. La carga és la seva primera pel·lícula de ficció.

FILMOGRAFIA

La carga (2018), Deapth Two (2016), Zivan Makes a Punk Festival (2014)

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.

LOS CAMPOS MAGNÉTICOS

Lluís de Sola

Un film misteriós i elusiu, un exercici de posada en escena pura que es transforma de mica en mica en una inquietant història de suspens.

CANTARES DE UNA REVOLUCIÓN

Ramón Lluís Bande

Bande segueix explorant la memòria i la història en treballs totalment imprescindibles i emocionants, aquí acompanyant de cançons populars de la mà de Nacho Vegas.