LA CIUDAD OCULTA

LA CIUDAD OCULTA

A les ciutats on vivim, la part que no es veu amaga els secrets del seu funcionament, des del metro fins al clavegueram, i reté les claus de la seva pertinença a un sistema econòmic implacable, que d’altra banda no pot subsistir sense ocultar bona part dels seus mecanismes. Després d’haver revelat els simulacres del poder a Edificio España (D’A 2014), Víctor Moreno s’endinsa en les profunditats de la terra per realitzar un bell poema visual, penetra en els laberints del capitalisme per donar a llum una experiència estètica apassionant. A poc a poc, els cables i les parets, les màquines i els llums, fins i tot les rates i les ombres rere les quals s’amaguen, passen a formar part d’un gran paisatge audiovisual en el qual s’acaba imposant la bellesa d’allò mínim i l’insignificant. Ens trobem davant d’una autèntica simfonia (sub)urbana.

Sessió Teatre CCCB – Meet the Directors by

Premi a la millor fotografia a Sevilla
Estrena a Catalunya
Amb la presència del director
Opta a: Premi del públic Premi Open ECAM Premi Movistar+ D'A

Víctor Moreno

Víctor Moreno

(Santa Cruz de Tenerife, 1981)  Va estudiar Filosofia i el màster en Documental de Creació a la UPF. Va dirigir Edificio España (D’A 2014), nominat al Goya al millor documental, així com els curtmetratges La piedra i El extraño. Els seus treballs s’han vist a festivals com l’IDFA, Sant Sebastià o Visions du Réel o en centres d’art com el Lincoln Center.

FILMOGRAFIA

La ciudad oculta (2018), La piedra (2013), Edificio España (2012, D’A 2014), Holidays (2010), El extraño (2009)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH

Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky

Documental que segueix la recerca d’un grup de científics que investiga els profunds canvis provocats pel pas de l’ésser humà a la Terra.

ARI Y YONAY PASAN EL RATO

Yonay Boix, Ariadna Onofri

Vell conegut del D'A, Yonay Boix s'alia amb Ariadna Onofri, per situar-se darrere i davant de la càmera en un plaent exercici d’impudor cinematogràfic.