LA COSA VUESTRA

LA COSA VUESTRA

Només María Cañas podia passar de fer broma sobre els costums espanyols a parlar de La Manada i la violència masclista, i amb un muntatge molt heterogeni que inclou des de reportatges televisius fins a programes d’humor o enregistraments casolans. Pura dinamita feminista a partir d’un exercici virtuós de metratge trobat que es qüestiona la fina frontera que separa l’humor de la tragèdia.

Sessió Un Impulso Colectivo – Curts 4

 

Opta a: Premi del públic curt UIC

María Cañas

María Cañas

(Sevilla, 1972) Iconoclasta audiovisual i piròmana de ments. Practica una videoguerrilla introduint-se en els tòpics i gèneres per dinamitar-los. Dirigeix Animalario TV Producciones. El seu art ha estat exhibit i premiat a festivals, esdeveniments, centres d’art i galeries internacionals.

FILMOGRAFIA

No ni ná (curt, 2019), Padre no nuestro (curt, 2019), La cosa vuestra (curt, 2018), Cumbia against the machine (curt, 2017), Campo de sueños (curt, 2016, D’A 2018), Almas de metal (curt, 2016)

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH

Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky

Documental que segueix la recerca d’un grup de científics que investiga els profunds canvis provocats pel pas de l’ésser humà a la Terra.

LA CASA DE VERANO

Valeria Bruni Tedeschi

Un exercici d’autoficció marca de la casa, amb una mirada sardònica a una familia burgesa molt semblant a la de la pròpia directora.

COLD LANDS

Iratxe Fresneda

Un viaje melancólico, en un ensayo fílmico que atraviesa fotogramas y paisajes con la intención de que la mirada no se pierda en el olvido.