LA NUIT D’AVANT

LA NUIT D’AVANT

En una habitació d’hotel, una dona manté una conversa telefònica amb algú a qui no veiem, potser la seva parella, potser no. I en el seu monòleg desgrana l’argument d’una pel·lícula que acaba de veure i que li ha servit per prendre’s les coses d’una altra manera. Pablo García Canga, autor de De l’amitié (D’A 2019), ens ofereix un altre preciós relat sobre la complexitat dels sentiments i el que el cinema pot fer per reflectir-la.

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic curt UIC

Pablo Garcia Canga

Pablo Garcia Canga

(Madrid, 1981) Es va diplomar en Direcció de Cinema a la Fémis de París. Ha dirigit tres curtmetratges i ha sigut guionista d’altres films. També és traductor i crític a diverses revistes especialitzades (Lumière, Détour, SoFilm…).

FILMOGRAFIA

La nuit d'avant (curt, 2019), De l'amitié (curt, 2018, D'A 2019), Retrato en dos tiempos (curt, 2014), Pissing Territories (curt, 2012), Para Julia (curt, 2004)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

A STORMY NIGHT

David Moragas

L'Alan es veu obligat a cedir una habitació del seu pis a l'amic d'una amiga que s'ha quedat a terra per un vol cancel·lat. Un film que s'acosta a la qüestió gai sense traumes ni complexos.

HABITACIÓN 212

Christophe Honoré

Enginyosa i sexi comèdia al voltant d'una crisi conjugal per on van desfilant els amants del passat, amb quatre protagonistes en estat de gràcia. Premi a Chiara Mastroianni a Un Certain Regard de Canes 2019.