LA REGIÓN SALVAJE

LA REGIÓN SALVAJE

L’última pel·lícula d’Escalante posa en evidència de nou com l’esperit transgressor —cada vegada més difícil de trobar en les cinematografies d’altres latituds— batega amb força en el cinema llatinoamericà en general i a les obres d’aquest mexicà en particular. Sense abandonar certa tirada pel realisme social més cru, La región salvaje festeja de forma fascinant i inesperada amb el fantàstic. A través d’un triangle amorós, el film fa emergir el masclisme i l’homofòbia en una comunitat marcada per altra banda per la presència secreta d’un alienígena tentacular. L’ésser vingut de l’espai exterior és capaç de provocar un plaer sexual tan absolut com alliberador, de manera que obre les portes a aquella dimensió abismal del nostre ser que ens atrau tant com ens atemoreix. Un dels títols imprescindibles de la collita cinematogràfica del 2016.

Festivals i premis
Lleó de plata a Venècia

Amat Escalante

Amat Escalante

(Barcelona, 1979) Director mexicà nascut a Barcelona i presència fixa als festivals internacionals des que el seu primer film Sangre (2005) es va presentar a la secció Un certain regard del Festival de Canes, amb el qual va guanyar el premi FIPRESCI.

FILMOGRAFIA

La región salvaje (2016), Esclava (curt, 2014), Heli (2013), Revolución (segment "El cura Nicolas colgado”, 2010), Los bastardos (2008), Sangre (2005)