LAS NIÑAS BIEN

LAS NIÑAS BIEN

En el seu segon llargmetratge, la directora mexicana Alejandra Márquez mira enrere per explicar-nos un moment de la història del seu país. Som a principis dels vuitanta, una greu crisi econòmica assola Mèxic i coneixem la Sofia, una burgesa de vida perfecta, a qui tothom adora. Després de la seva festa d’aniversari, on tot és al seu lloc, només pot venir la caiguda. Al matí següent, el president López-Portillo nacionalitza la banca i el món de la Sofia comença a desdibuixar-se de forma lenta i progressiva. Al principi, ella fa com si res i continua amb la seva vida, però, de mica en mica, la realitat es va imposant i arrossega la Sofia i el seu entorn a una espiral de decadència. Inspirada en les novel·les de Guadalupe Loaeza, destacada cronista de la classe alta del Mèxic dels últims quaranta anys.

Biznaga d'Or a la millor pel·lícula iberoamericana, al millor guió i al millor muntatge a Màlaga | Premi del públic a Macao | Millor actriu a L'Havana
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi a la crítica Premi del públic Premi talents

Alejandra Márquez

Alejandra Márquez

(Mèxic, 1982) Va estudiar al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. El seu primer curt, 5 recuerdos, va viatjar per 140 festivals d’arreu del món. El seu primer llarg, Semana Santa, es va estrenar al TIFF i es va veure a Karlovy Vary i SXSW, entre altres. Las niñas bien és el seu segon llarg de ficció, que acaba de guanyar els premis al millor guió, muntatge i pel·lícula iberoamericana a Màlaga.

FILMOGRAFIA

Las niñas bien (2018), Semana Santa (2015), Mal de tierra (2012), Perra (curt, 2012), 5 recuerdos (curt, 2009)

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH

Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky

Documental que segueix la recerca d’un grup de científics que investiga els profunds canvis provocats pel pas de l’ésser humà a la Terra.

LOS CAMPOS MAGNÉTICOS

Lluís de Sola

Un film misteriós i elusiu, un exercici de posada en escena pura que es transforma de mica en mica en una inquietant història de suspens.

CANTARES DE UNA REVOLUCIÓN

Ramón Lluís Bande

Bande segueix explorant la memòria i la història en treballs totalment imprescindibles i emocionants, aquí acompanyant de cançons populars de la mà de Nacho Vegas.