LAS NIÑAS BIEN

LAS NIÑAS BIEN

En el seu segon llargmetratge, la directora mexicana Alejandra Márquez mira enrere per explicar-nos un moment de la història del seu país. Som a principis dels vuitanta, una greu crisi econòmica assola Mèxic i coneixem la Sofia, una burgesa de vida perfecta, a qui tothom adora. Després de la seva festa d’aniversari, on tot és al seu lloc, només pot venir la caiguda. Al matí següent, el president López-Portillo nacionalitza la banca i el món de la Sofia comença a desdibuixar-se de forma lenta i progressiva. Al principi, ella fa com si res i continua amb la seva vida, però, de mica en mica, la realitat es va imposant i arrossega la Sofia i el seu entorn a una espiral de decadència. Inspirada en les novel·les de Guadalupe Loaeza, destacada cronista de la classe alta del Mèxic dels últims quaranta anys.

Biznaga d'Or a la millor pel·lícula iberoamericana, al millor guió i al millor muntatge a Màlaga | Premi del públic a Macao | Millor actriu a L'Havana
Estrena a Catalunya

Alejandra Márquez

Alejandra Márquez

(Mèxic, 1982) Va estudiar al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. El seu primer curt, 5 recuerdos, va viatjar per 140 festivals d’arreu del món. El seu primer llarg, Semana Santa, es va estrenar al TIFF i es va veure a Karlovy Vary i SXSW, entre altres. Las niñas bien és el seu segon llarg de ficció, que acaba de guanyar els premis al millor guió, muntatge i pel·lícula iberoamericana a Màlaga.

FILMOGRAFIA

Las niñas bien (2018), Semana Santa (2015), Mal de tierra (2012), Perra (curt, 2012), 5 recuerdos (curt, 2009)