L’ÉPOQUE

L’ÉPOQUE

Com es defineix una època? Des dels atacs de Charlie Hebdo a les eleccions presidencials, Matthieu Bareyre s’endinsa en un viatge nocturn per la ciutat de París. Després de l’hipnòtic migmetratge Nocturnes, el director i crític francès s’enfonsa en la foscor de la nit per apropar-se a qui considera l’esperança dels nostres dies: la joventut. Un primer llargmetratge que reflecteix les inquietuds d’una generació que se sent menyspreada per unes exigències fora del seu abast. Els somnis, les llàgrimes, la violència policial, l’alcohol i la música componen una simfonia urbana sobre el futur imminent. Entre la reflexió i l’energia, l’honestedat i l’espontaneïtat, els joves que apareixen a L’époque donen veu a l’emergència política dels nostres temps i troben en la nit la possibilitat de reivindicar els desitjos i les inquietuds que no poden explicar a la llum del dia.

**Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema D’A

Premi Europa Cinemas Label, Premi del Jurat Jove i Premi Especial del Jurat - Cineastes del Present a Locarno 
Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic sala jove

Matthieu Bareyre

Matthieu Bareyre

El seu primer curtmetratge va ser el documental Nocturnes (2015), seleccionat als festivals Cinéma du Réel i Rencontres européennes du moyen métrage de Brive. L’époque és el seu primer llargmetratge, en el qual treballava des de principis de 2015. Es va presentar al Festival de Locarno, on va guanyar l’Europa Cinemas Label al millor film europeu.

FILMOGRAFIA

L'époque (2018), Nocturnes (curt, 2015)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

17 FOIS CÉCILE CASSARD

Christophe Honoré

Primera pel·lícula de Christophe Honoré, en la qual incorpora tots els seus fetitxes cinèfils, llargament somiats.

ALICE T.

Radu Muntean

Un dels directors més destacats del nou cinema romanès filma aquí un intens drama moral que explora el xoc afectiu entre una mare i la seva filla adoptiva.