LEYENDA DORADA

LEYENDA DORADA

Un dia assolellat, una piscina, un grup de gent que gaudeix del temps d’oci… La peripècia resulta quotidiana i divertida, filmada des d’una perspectiva entre costumista i grotesca, fins que passa una cosa que ho canvia tot, fins i tot el realisme des del qual se’ns explica la història. Dos vells coneguts del festival, De Sosa i García Ibarra, donen el millor de si mateixos en aquest curt que ja és un clàssic.

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic curt UIC

Ion de Sosa

Ion de Sosa

(Sant Sebastià, 1981) Amb True Love, el seu primer llarg, va triomfar a festivals com Márgenes o Lima Independiente. Posteriorment va dirigir Sueñan los androides (D’A 2015), estrenat a Berlín. Paral·lelament ha treballat com a director de fotografia en obres com El futuro (D’A 2014), de Luis López Carrasco.

FILMOGRAFIA

Leyenda dorada (curt, codirector, 2019), Sueñan los androides (2014, D'A 2015), True Love (2011)

Chema García Ibarra

Chema García Ibarra

(Elx, 1980) És director, guionista i productor de cinema. Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat d’Alacant. Els seus premiadíssims curts —acumula gairebé 200 guardons— han viatjat per festivals de tot el món com Berlín, Sundance o Sant Sebastià.

FILMOGRAFIA

Leyenda dorada (curt, codirector, 2019), La disco resplandece (curt, 2016, D'A 2017), Uranes (2014, D'A 2014), Misterio (curt, 2013) Protopartículas (curt, 2009) El ataque de los robots de Nebulosa-5 (curt, 2008)

ROUBAIX, UNE LUMIÈRE

Arnaud Desplechin

El celebrat director francès filma a la seva ciutat natal un noir fidel al gènere i a la vegada subversiu amb els seus referents, entre els quals hi ha Falso culpable, de Hitchcock.

UNA VEZ MÁS

Guillermo Rojas

Un retrat generacional sobre la joventut europea actual, perduda i frustrada per la situació de crisi dels darrers anys que remet a la trilogia Antes de... de Linklater.

LOS LOBOS

Samuel Kishi Leopo

Els nens d'una família immigrada de Mèxic als EUA esperen que la seva mare torni de treballar mentre observen el seu nou i insegur barri des de la finestra i somien poder anar a Disneyland.