L’ÎLE AU TRÉSOR

L’ÎLE AU TRÉSOR

Considerada en diversos mitjans una de les millors pel·lícules de l’any, L’île au trésor podria ser la consagració definitiva de Guillaume Brac, que ja s’havia donat a conèixer amb Tonnerre i Contes de juillet, l’antecedent directe del film que ara es presenta al D’A i que utilitza el títol de la novel·la de Stevenson per parlar d’un parc aquàtic situat a prop de París en el qual coincideixen diversos personatges durant un dia d’estiu. La ficció exuberant de l’aventura deixa pas aquí a una aproximació realista en la qual el documental es creua amb la fantasmagoria per traçar el retrat ambigu d’aquest microcosmos, que podria ser també una metàfora del nostre temps. Els personatges es creuen i se separen, i els amics deixen pas als amors perquè es puguin entreveure les tensions socials i sentimentals, racials i generacionals, que són testimonis d’un món que està desapareixent i un altre que neix de les seves ruïnes.

Estrena a Catalunya
Opta a: Premi del públic

Guillaume Brac

Guillaume Brac

(París, 1977) Va estudiar producció cinematográfica a la prestigiosa escola de cinema La Fémis i de seguida va començar a produir-se els seus propis curts. El seu debut en el llarg, Tonnerre (2013), el va dur fins a Locarno, on va tornar amb Contes de julliet el 2017.

FILMOGRAFIA

L’île au trésor (2018), Contes de juillet (2017), Le Repos des braves (curt, 2016), Tonnerre (2014), Un Monde sans femmes (curt, 2012), Le Naufragé (curt, 2009)

<3

María Antón Cabot

Premi a la millor pel·lícula de la secció Revoluciones Permanentes del Festival de Sevilla, una pel·lícula sobre l'amor i el sexe adolescents en aquests temps incerts.

17 FOIS CÉCILE CASSARD

Christophe Honoré

Primera pel·lícula de Christophe Honoré, en la qual incorpora tots els seus fetitxes cinèfils, llargament somiats.

AMANDA

Mikhaël Hers

Vincent Lacoste ofereix una de les millors interpretacions de la seva carrera amb aquest drama emotiu sobre el dol i la França colpejada per la violència. Absolutament imprescindible.