L’INDOMPTÉE

L’INDOMPTÉE

Per la fastuosa Villa Medici —que allotja des de fa més de dos segles l’Acadèmia Francesa a Roma— han passat dotzenes d’artistes que aprofiten el recolliment del lloc per desenvolupar una obra. Va ser el cas de Caroline Deruas, que ha convertit la seva residència d’un any a la vil·la en la base del seu primer llarg. L’indomptée s’aproxima a un tema molt conegut, la crisi davant de la pàgina en blanc, des d’una perspectiva diferent, la de la dona creadora. Inspirada en la seva pròpia experiència, Deruas filma les tribulacions d’una jove escriptora a l’hora d’encarar un projecte nou. Camille tant aviat es veu presa per la síndrome de la impostora com intenta escapar de l’ombra del marit, un escriptor ja consagrat… que recorda força la parella real de Deruas, ni més ni menys que Philippe Garrel. Sense sortir de Villa Medici, L’indomptée festeja, a través dels fantasmes de Camille, amb el fantàstic i no estalvia la ironia a l’hora de retratar aquest ambient artístic tan particular. * Estrena a Catalunya

Festivals i premis
Locarno

 

Recomanada per a públic jove

Caroline Deruas

Caroline Deruas

(França, 1978) Ajudant de direcció, script i guionista, Deruas ha treballat amb directors com Yann Gonzalez, Romain Goupil, Valéria Bruni Tedeschi i Philippe Garrel, amb qui ha coescrit les seves últimes quatre pel·lícules. Després de quatre curts, L’indomptée és el seu primer llarg.

FILMOGRAFIA

L’indomptée (2016), La mal aimée (curt, 2015), Les enfants de la nuit (curt, 2011), Le feu, le sang, les étoiles (curt, 2008), L’étoile de mer (curt, 2006)